Az „Elfogadom” gombra kattintással Ön elfogadja azt, hogy honlap az Adatkezelési tájékoztatóban körülírt módon cookie-kat használjon a honlapon történő tartózkodása során. Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára.

Termékek Menü
+36703649022

Natural Nutrition Sucralose (100g)

Ár:
7.490 Ft

Szukralóz

Kiszerelés: 100g

ExtraFIT
Egységár: 75 Ft/gramm
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Natural Nutrition

Leírás és Paraméterek

 

Szukralóz

szukralóz (E 955) a szacharóz 3 klóratomot tartalmazó származéka (1,4,6-triklór-galakto-szacharóz). 1976-ban fedezték fel Nagy-Britanniában, 2003-ban került engedélyezésre az EU-ban. A szukralóz ízprofilja a cukoréhoz igen hasonló, de édesítőereje 650-szor nagyobb. Kristályos vegyület, vízben jól oldódik, nem higroszkópos, széles pH- és hőmérséklet-tartományban stabil, és nem lép reakcióban más összetevőkkel. Kedvező technológiai tulajdonságai miatt a termékek nagyon széles körében képes a cukor helyettesítésére: többek között italokban, édességekben, desszertekben, lekvárokban, konzervekben, szószokban és gabonatermékekben alkalmazzák (Eszterle, 2002; Molinary és Quinlan, 2006). Az édesítőszer több mint 80 országban engedélyezett, Splenda márkanéven forgalmazzák. A fogszuvasodást okozó baktériumok csak korlátozott mértékben képesek a szukralóz hasznosítására, ezért kariogén hatása a cukorénál lényegesen kisebb (Goldsmith és Merkel, 2001). A szukralóz kb. 15%-ban szívódik fel a bélrendszerből, amely mennyiség nagy része változatlanul, míg kisebb része átalakulás során, glükuronid konjugátumok formájában a vesén keresztül távozik. A vegyület azonban nem bomlik le, és klóratomjait sem veszti el. A szukralóz kis része extrém körülmények (hő, pH) között lassan a két alkotó monoszacharidra, 1,6-diklórfruktózra és 4-klórgalaktózra hidrolizál, amely vegyületeket a szervezet szintén nem képes hasznosítani (Molinary és Quinlan, 2006). A szukralóz egészségre ártalmatlanságát az elmúlt 20 évben végzett több mint 100 vizsgálat igazolta (Goldsmith és Merkel, 2001).

Adagolás: 1g szukralóz = 660g cukor.

Napi maximális adag 0,75g,egyszeri 0,05g ajánlott

Figyelmeztetés: Ajánlott napi adagot nem szabad túllépni. A termék nem helyettesíti a változatos étrendet és a kiegyensúlyozott életmódot!A forgalmazó nem vállal felelősséget a helytelen használatért. Sportolóknak alkalmas.

Tárolás: A terméket kisgyermek elől elzárva kell tárolni! Száraz, hűvös helyen tartandó 8-25C-ig. A termék fogyasztása után a terméket alaposan zárjuk le! Minőségét megőrzi 12 hónapig a gyártás időpontjától. 

Natural Nutrition Sucralose (100g)
Termék címkék: édesítőszer, splenda, sucraloz, szukralóz