Az „Elfogadom” gombra kattintással Ön elfogadja azt, hogy honlap az Adatkezelési tájékoztatóban körülírt módon cookie-kat használjon a honlapon történő tartózkodása során. Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára.

Termékek Menü
+36703649022

NaturalSwiss Swiss DigestFX

Ár:
9.710 Ft

Emésztést segítő enzimek

120 db kapszula

ExtraFIT
Egységár: 9.710,00 Ft/db
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: NaturalSwiss

Leírás és Paraméterek

Swiss DigestFX termékleírás

A Swiss DigestFX® természetes enzimeket tartalmaz, amelyek az étkezés közben bevéve segítik az emésztést, valamint segítenek megelőzni a legtöbb emésztési problémát, mint például a puffadást, felfújódást, szélgörcsöket, gyomorégést, a lassú emésztést, az irritációt vagy egyéb emésztési zavarokat.

A jó emésztés elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy az elfogyasztott táplálékból szervezetünk minden fontos elemet felhasználhasson. A megfelelő emésztéshez az kell, hogy a szervezet előállítsa a táplálék lebontásához szükséges megfelelő mennyiségű enzimeket. A fehérjékhez, szénhidrátokhoz vagy zsírokhoz hasonló ételek felhasználható részekre történő lebontását az emésztőenzimek végzik. Különböző enzimek bontják le a fehérjéket (úgynevezett proteáz), a szénhidrátokat (amiláz) és a zsírokat (lipáz). A fehérjék és zsírok megfelelő emésztése és felszívódása különösen fontos az általános immunfunkciókhoz, a sebgyógyuláshoz, a sejtaktivitás megőrzéséhez, stb. szükséges tápanyagok felvételéhez.

Emésztési zavart okozhat a nem megfelelően megválasztott táplálék, az idegeskedés, a stressz, az elégtelen enzimtermelődés és megannyi más. A gyorsételek például irritálják a belső szerveket, és lelassítják az emésztési folyamatokat. Kutatások bizonyítják, hogy napjainkban az emberek legnagyobb része emésztési zavarokkal küzd, illetve bélflórájuk nem megfelelő. Az emésztési zavarok refluxot, szélgörcsöket, puffadást, gyomorégést és más rendellenességet okozhatnak, melyek más emésztési rendellenességekhez vezethetnek. Ezek aztán allergiák, fájdalmak, kimerültség, bőrproblémák, fáradtság és más panaszok okozói lehetnek.

A fenti egészségügyi problémák elkerülése érdekében azzal segíthetjük emésztőrendszerünket, ha tartózkodunk az egészségtelen ételek fogyasztásától, megfelelően kombináljuk ételeinket (ha például elkülönítjük a fehérjéket a szénhidrátoktól, emésztésünk gyorsabbá és hatékonyabbá válik), megfelelő mennyiségű élelmi rostot fogyasztunk, a belső bélflórát segítő probiotikus baktériumokat tartalmazó táplálékokkal egészítjük ki étrendünket, vagy emésztést segítő enzimeket fogyasztunk étkezések előtt és/vagy közben.

A Swiss DigestFX® egy professzionálisan kifejlesztett emésztőenzim-tartalmú táplálék-kiegészítő. A Swiss DigestFX® emésztőenzimek átfogó keveréke, melyek széles pH-tartományban is aktívak, és segítik az emésztést. A proteáz a fehérjéket, az amiláz a szénhidrátokat, míg a lipáz a zsírokat bontja le. A celluláz a rostokat, a laktáz pedig a laktózt (tejcukrot) bontja le. A bromelin és a papain pedig elsődleges fehérjebontó enzimek.

Minden olyan étkezésnél használja a Swiss DigestFX®-et, mely során az elfogyasztott táplálék puffadáshoz, gyomorégéshez, vagy más emésztési zavarhoz vezethet. Az étkezés megkezdésekor vegyen be két tablettát.

A táplálék kiegészítő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.

A Swiss DigestFX® nem ajánlott 18 éven aluliaknak. A kapszula a CleanInside® és ToxiClean® Programok használatakor is alkalmazható. Kérjük a Swiss DigestFX® kapszulát 2 órával a Clean Inside® Béltisztító használata előtt vagy után vegye be. A termék laktóz érzékenység esetén is szedhető. Az irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedők szintén használhatják.

NaturalSwiss Swiss DigestFX

Összetétel:

Swiss DigestFX összetevőinek gyógyhatásai

Az étkezések után jelentkező hasi görcsök, puffadás, szélgörcsök, túlzott teltségérzet mind az emésztőenzimek hiányára utalhatnak. Gyakran semmiféle szervi probléma nem áll a háttérben, csupán a bevitt táplálék mennyisége vagy összetétele terheli meg a szervezetet. Ilyenkor elegendő az alkalmi enzimpótlás is. Ha a tünetek gyakran, akár naponta jelentkeznek, esetleg székrekedés vagy hasmenés is társul hozzájuk, akkor gyanakodhatunk valamelyik enzim tartós hiányára. Ez már csak enzimkészítmények rendszeres alkalmazásával orvosolható, a kiváltó okok alapos kivizsgálása mellett. Mivel az emésztőenzimek jelentős részét a hasnyálmirigy termeli, melynek aktivitása idős korban csökken, a kor előrehaladtával is szükségessé válhat a rendszeres enzimpótlás. A Swiss DigestFX® tartalmazza a legfontosabb emésztőenzimeket, emellett egyedülálló összetételének köszönhetően csökkentheti a kellemetlen tüneteket és segíthet kialakulásuk megelőzésében. Legfőbb összetevője a DigeZyme® , egy amilázból, proteázból, lipázból, laktázból és cellulázból álló, prémium minőségű enzimkeverék, melynek hatékonyságát klinikai vizsgálatok is igazolták.

Amiláz

Az amiláz egy enzim, melyet az emberi szervezetben elsősorban a hasnyálmirigy termel, de a nyálban is megtalálható. Elsődleges feladata az összetett szénhidrátok (pl. keményítő) feldarabolása, könnyen felszívódó cukrokká alakítása. Hiánya esetén a magas szénhidráttartalmú ételek (pl. tésztafélék, pékáru, édességek) fogyasztását követően hasmenés jelentkezhet, de okozhat általános levertséget, allergiákat és bőrproblémákat is.

Proteáz

A proteáz enzimek a gyomorban (pepszin) és a hasnyálmirigyben termelődnek, az összetett fehérjemolekulák (peptidek) lebontását végzik hidrolízis révén. A bomlási folyamat eredményei a szervezet számára könnyen hasznosítható aminosavak, melyek a test, elsősorban az izomzat építőkövei. Hiánya esetén megnő a bélgyulladás kialakulásának a kockázata, felborul a bélflóra egyensúlya, puffadás és székrekedés alakulhat ki, de növeli a candidiasis kialakulásának a veszélyét is. Rendszeres pótlása különösen a magas fehérjetartalmú diétán élőknél fontos.

Lipáz

Szintén a hasnyálmirigyben termelődik a lipáz enzim, mely az epeváladék által emulgeált zsírokat (lipideket, elsősorban triglicerideket) bontja le zsírsavvá és monogliceridekké, melyet a bélből a vér egy „fehérjeburokban” szállít a májba, ahol a zsírok szintézise folyik.  Krónikus hiánya elég ritka, és súlyos betegségekre (pl. Crohn betegség, policisztás fibrózis) jellemző. A lipáz hiányának jellemző tünete a zsíros, sárgás széklet, de okozhat ízületi gyulladásokat, bőrgyulladást vagy érrendszeri problémákat is.

Laktáz

Manapság talán a legismertebb enzim a laktáz, ami a laktóz (tejcukor) lebontását végzi és az emberi szervezetben a vékonybél falában termelődik. Mivel egyes számítások szerint a lakosság 30%-a laktózérzékeny, egyre fontosabb a pótlása. A laktáz enzim hiánya esetén jellemzően tejtermékek fogyasztása után jelentkeznek a tünetek, vagyis a puffadás, hasi görcsök, émelygés és rossz közérzet, mivel az emésztetlen laktózt a vastagbél baktériumai zsírsavakká és gázokká alakítják. A laktózérzékenység a laktáz enzim termelődésének elégtelenségét vagy teljes hiányát jelzi. Nagyban rontja az életminőséget, mivel a modern élelmiszer-feldolgozási technikák során a laktózt gyakran használják kötőanyagként, ízfokozóként vagy állagjavítóként, így szinte lehetetlen a kikerülése.

Celluláz

A legtöbb enzimmel ellentétben ez emberi szervezet nem, vagy csak nagyon kis mértékben képes celluláz előállítására, mely elsősorban a növényi rostok (cellulóz) bontásáért felelős. Ezt az enzimet leginkább a gombafélék állítják elő, hatására a növényi rostokban található cellulóz egyszerű monoszacharidokká alakul, melyeket a szervezet könnyen hasznosíthat. A cellulóz alapvetően emészthetetlen a legtöbb emlős, így az ember számára is, részleges vagy teljes lebontását a bélflórát alkotó baktériumok végzik. Az emésztetlen rostok felhalmozódása fokozott bélgáz-képződéshez, ezáltal puffadáshoz és szélgörcsök kialakulásához vezethet, a celluláz bevitele ezeken a tüneteken segíthet.

Bromelain

Ezt a növényi enzimet elsősorban a broméliafélék (pl. ananász) nyers feldolgozása során nyerik, szerepe a fehérje lebontása, így közvetlenül segíti az emésztést. Mivel a bromelain hőkezelés hatására lebomlik, csak a nyers, kezeletlen növényekből nyerhető ki. Lebontja a fibrin nevű fehérjét, ezáltal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, emellett gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, csökkenti a duzzanatokat és sebgyógyító hatású, tehát műtétek után kimondottan ajánlott a fogyasztása.

Papain

A papaint, ahogy a nevéből is sejthető, a papajából vonják ki. A bromelainhoz hasonlóan a papain is a fehérje lebontásával segíti az emésztést és hőkezelés hatására ez is lebomlik. Szintén hasonlóság a gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatás. Mind a bromelain, mind pedig a papain csökkenti a sportolásból eredő izomfájdalmakat és izomlázat, gyorsítja a regenerációt, ezért sportolóknak is ajánlott. A papain enzim mindezen túl enyhíti a krónikus emésztőrendszeri panaszokat, csökkenti a puffadást és a székrekedést, elősegít a kollagén-termelést, ezért kozmetikai alapanyagnak is használják.

Gyógynövény keverék

A természetes emésztőenzim-aktivitást elősegítő gyógynövények kiegészítik a tökéletes enzim-komplexet: a májműködést elősegítő articsókával, a nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású borsmentával, a bélgáz-képződést csökkentő, görcsoldó édesköménnyel és az émelygést, teltségérzést csökkentő gyömbérrel tettük teljessé a Swiss DigestFX® összetételét. Ezek a gyógynövény-kivonatok szinergikusan működnek együtt az emésztőenzimekkel a lehető legszéleskörűbb hatás érdekében.

A táplálék-kiegészítők használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.

Ne alkalmazza a készítményt, amennyiben bármely összetevőjével szemben érzékenység áll fenn vagy a készítmény bármely összetevőjére allergiás. Terhes és szoptató kismamák a készítmény szedése előtt konzultáljanak a kezelőorvosukkal. Gyermekek számára a készítmény alkalmazása nem ajánlott.

Termék címkék: emésztés, enzim, enzyme, enzymes, natural swiss