Az „Elfogadom” gombra kattintással Ön elfogadja azt, hogy honlap az Adatkezelési tájékoztatóban körülírt módon cookie-kat használjon a honlapon történő tartózkodása során. Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára.

Termékek Menü
+36703649022

Vital Trend 5-HTP 100mg (60 tabletta)

Ár:
3.240 Ft

100mg 5-HTP (5-hidroxitriptofán) tartalmú tabletta

Kiszerelés: 60 tabletta

ExtraFIT
Egységár: 54,00 Ft/tabletta
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Vital Trend

Leírás és Paraméterek

5-HTP
(5-hydroxytryptophan)
 
•   100mg 5-HTP tablettánként
•   Griffonia simplicifolia mag kivonat
•   Vegetáriánusok is fogyaszthatják
 
Étrend-kiegészítők előállításához egy Afrikában őshonos növény, a Griffonia simplicifolia magjából vonják ki.
 
A szervezetben a triptofán aminosav alakul át 5-HTP-vé, majd ezután szerotoninná. Tehát az 5-HTP a szerotonin egyik prekurzora, ami egy neurotranszmitter, és a megelégedettség illetve boldogság ingerületeit továbbítja. Hatással van a kedélyállapotra és az alvásra. Az 5-HTP akadálytalanul jut át a vér-agy gáton,gyorsan dekarboxilálódik szerotoninná, csökkentheti a stressz okozta depressziót és szorongást.
 
Az 5-htp legnépszerűbb hatása, hogy nyugodt alvást biztosít és az alvás minőségét is képes javítani. Nem csupán lerövidíti az elalváshoz szükséges időt, de a REM fázist is növeli, tehát az alvás nyugodtabbá válik. Az 5-htp így az alvás minőségének javítására és depresszió ellen használatos leginkább.
Az alacsony szerotoninszint sok tünettel összefüggésbe hozható, beleértve az alvászavarokat, a depressziót (a téli depressziót is), a feszültséget és a migrént.
 
Az 5-HTP hiánytünetei:
Nincsenek ismert hiánytünetei.
 
Felhasználási lehetőségek:
Kutatások alapján az 5-HTP a következő esetekben lehet hasznos:
•   Alvászavarok
•   Depresszió
•   Fogyókúra
 
Felhasználási javaslatok:
 
50-300 mg naponta a dokumentáltan hatásos mennyiség. Alacsony dózissal érdemes kezdeni, és mindig a legalacsonyabb lehetséges mennyiségre törekedni.
Az alvás javítása érdekében 30 perccel lefekvés előtt fogyasszuk. Depresszió csökkentésére naponta több adagra szétosztva étkezések előtt szedjük.
 
Az 5-HTP mérgező hatása:
Nincs ismert mérgező hatása.
 
Tiltások és korlátozások:
Nem dokumentáltak.
 
Fontos: az ismertetőben leírtak tájékoztató jellegűek, az adott témában közzétett publikációkból származó idézetek. Nem alkalmasak diagnózis felállítására, és nem helyettesítik az orvosi tanácsot. Mielőtt megváltozatná étrendjét vagy táplálkozási szokásait, konzultáljon orvosával, dietetikusával. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Vital Trend 5-HTP 100mg (60 tabletta)
Gyártó Vital Trend
Kategória 5-HTP
Kiszerelés 60 tabletta
Egy adag 1 tabletta (100mg)
Adagok száma 60

Összetétel: